BTW-tarief van 6% naar 9%, hoe zit dat in 201822-12-2017De nieuwe regering wil het verlaagde btw-tarief verhogen van 6% naar 9%. Deze verhoging zorgt ervoor dat niet alleen de dagelijkse boodschappen duurder worden, maar ook veel diensten. Dat betekent dus ook gevolgen voor jou als ondernemer.

Wat zijn de gevolgen van de btw-verhoging?

Als deze btw-verhoging doorgaat, dan heeft dat een impact op de administratie van vele ondernemers. Jouw administratieve systemen en procedures zullen aangepast moeten worden, zodat je gemakkelijk kunt overgaan op het tarief van 9%.

Daarnaast zal dit kostprijsverhogend zijn als je (gedeeltelijk) vrijgestelde prestaties verricht en je de in rekening gebrachte btw niet kunt aftrekken. Verricht jij btw-belaste prestaties, dan zal je waarschijnlijk nog 3% extra btw moeten factureren aan jouw afnemers als de betreffende prestatie pas na de inwerkingtreding van de tariefsverhoging wordt afgerond.

Tip: controleer goed de btw-facturen, die je na invoering van de btw-verhoging ontvangt, op juistheid van het toegepaste btw-percentage. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons op 026 472 36 06 of mail naar info@dhenh.nl.