De 6 soorten accountants!03-11-2017Net als reclamemakers, modemensen, politici en sporters komen accountants in alle soorten en maten. 1 ding hebben ze echter met elkaar gemeen, ze houden van denken in hokjes en cijfers. Daarom hebben wij alle 6 soorten accountants even op een rijtje gezet. Wie wij in dit rijtje zijn? Dat laten we even in het midden..

De 6 soorten accountants!

Net als reclamemakers, modemensen, politici en sporters komen accountants in alle soorten en maten. 1 ding hebben ze echter met elkaar gemeen, ze houden van denken in hokjes en cijfers. Daarom hebben wij alle 6 soorten accountants even op een rijtje gezet. Wie wij in dit rijtje zijn? Dat laten we even in het midden..

1. Popie jopie accountant

Deze accountant is goed gekleed, haren strak in model en rijdt vaak in een iets te mooie auto. Hij heeft een groot netwerk waar jij ook deel van uit maakt en nodigt je dan ook graag een keer uit voor biertje of wijntje om jou kennis te laten maken met andere ondernemers die ‘je ook wel eens leuke business’ zouden kunnen bezorgen. Hij babbelt leuk extra lang door, maar dat zie je dan weer wel ‘lekker’ terug op het factuurtje.

Gladde accountant.jpg

 2. De grijze accountant

Al jaaaaaaren draait deze accountant in het vak. Het vak wordt nog steeds zo beoefent als 30 jaar geleden. Alles op papier, facturen niet digitaal en het kantoor staat helemaal vol met administratieklappers van klanten. Deze persoon heeft inmiddels ook wat geld gespaard en is niet meer happig op extra nieuwe klanten. Over een paar jaar is ‘ie klaar, wordt alles overgedragen en gaat hij zelf lekker de grijze haren laten wapperen op het strand in Zuid Frankrijk.

old school accountant.jpg

 3. De nerd

Deze persoon leeft in een andere wereld en heeft en praat meer met afkortingen dan normale woorden. Je snapt BTW nog, maar LRAC, KOR en IWI is andere koek. ‘Hij zal wel goed zijn, want ik snap er niks van’. Zijn taal snap je niet, maar elke ondernemer snapt de taal van €’s en dat is uiteindelijk waar het om draait.

Nerd accountant.jpg

 4. De ‘hippe en vlotte’ accountant

Deze accountant heeft 1000’en 1 business ideeën en onderneemt daarom graag mee met zijn klanten. Is zeer actief met blogs, maakt selfies en post alles op Facebook. Heeft veel StartUp ondernemers als klant en verdiept zich al erg in Cryptocurrency. Dit is de enige accountant die dan ook behoefte heeft aan een inspirerende werkomgeving en latte macchiato’s drinkt in kattencafé’s. Ze zijn vaak jong, maar willen ook erg graag jong blijven..

Hippe accountant.jpg

 5. De digitale 'the good life' accountant

Face-to-face ontmoeten? Nope. Fysieke bonnetjes? Nope. Deze digitale accountant is alleen per e-mail bereikbaar, is goedkoop en doet alleen wat van hem/haar gevraagd wordt. Deze persoon zit voor het zelfde geld op een strand in Indonesië met een cocktail naast zich en een laptop op schoot. ‘Laat die digitale bonnetjes maar komen!’. 

beach accountant.jpg

 6. De underground accountant

‘Wat is 1+1?’ De meesten zullen zeggen: 2! Een advocaat zal zeggen: 3, en als dat niet zo is.. Dan gaan we procederen! Deze accountant zal vragen: “Wat wil je dat eruit komt?” 

6.jpg