Rentewijziging bij de Belastingdienst05-06-2014De Belastingdienst voert een rentewijziging door. Daarbij kan de berekende rente oplopen van 4% tot zelfs 8,25%! Als u geld terugkrijgt van de Belastingdienst, wordt er geen of beperkte rente vergoed.

Rentewijziging bij de Belastingdienst

De Belastingdienst voert een rentewijziging door. Daarbij kan de berekende rente oplopen van 4% tot zelfs 8,25%! Als u geld terugkrijgt van de Belastingdienst, wordt er geen of beperkte rente vergoed. En voor BV's is het nu nog een graadje erger. In geval van bij te betalen vennootschapsbelasting wordt vanaf 1 april 2014 8,25% rente berekend, bij teruggaven 4%.

Voorlopige aanslag aanvragen
Betaald u nog geen voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, bekijkt u dan of dit noodzakelijk is. Zoals voorgaand aangegeven kan de rente op nog te betalen belasting vanaf 1 april aardig oplopen.

Voorlopige aanslag 'te laag'
De Belastingdienst berekent rente als u voorlopige aanslag te laag blijkt. Er wordt rente berekent vanaf 6 maanden na afloop van het kalenderjaar. Is uw voorlopige aanslag over 2013 te laag, dan zal er dus pas rente berekend worden vanaf 1 juli 2014. Tip! Zorg bij een te lage voorlopige aanslag, dat de aangifte voor 1 juli is ingediend of herzie uw voorlopige aanslag gedurende het jaar.

Voorlopige aanslag 'te hoog'
Bij teruggaven is de Belastingdienst evenmin scheutig. Ook nu geldt dat er pas rente wordt berekend vanaf 6 maanden na afloop van het kalenderjaar. Nog belangrijker is dat de Belastingdienst geen rente vergoedt als uw ingediende aangifte binnen drie maanden is afgehandeld. Tip! Vraag vermindering van de voorlopige aanslag of dien uw aangifte vlot in.